Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ούτε ευρώ δεν θα δίνουν στο δημόσιο οι εστιάτορες

Ούτε ευρώ δεν προτίθενται να δώσουν προς το Δημόσιο οι εστιάτορες μετά από απόφαση που πήρε σε έκτακτη γενική συνέλευση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Με τον τρόπο αυτό αντιδρούν στην κυβερνητική απόφαση για μετάταξη των επιχειρήσεων εστίασης στον ΦΠΑ 23%.

Οι εστιάτορες ζητούν την αναστολή του μέτρου για το ΦΠΑ και επίσης εκτιμούν ότι ο κλάδος, ενόψει του νέου εθνικού φορολογικού πλαισίου πρέπει να μεταταχθεί στο χαμηλό συντελεστή 6,5%.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου Εστίασης αποφάσισαν ακόμα να προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αλλά και κλείσιμο των καταστημάτων σε ημερομηνία που θα καθορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Το sushi τι ΦΠΑ θα έχει; 13% ή 23%

Διαβάζοντας την εγκύκλιο του υπ. οικονομικών στις παρακάτω παραγράφους δημιουργείται ένα κενό νόμου...

Λέει χαρακτηριστικά:

"Είναι αυτονόητο ότι στο μειωμένο συντελεστή (13%) συνεχίζουν να υπάγονται τα μη παρασκευασμένα είδη διατροφής (ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά, φρούτα, κρέατα, ψάρια, και λοιπά είδη διατροφής, φρέσκα ή κατεψυγμένα), καθώς και τα παρασκευασμένα είδη διατροφής που διατίθενται κατεψυγμένα ανεξάρτητα από τον κωδικό δραστηριότητας της επιχείρησης"

Μεγάλη αγωνία έχουν όλοι οι "μεγαλόσχημοι" που τρέφονται με Sushi...

Γιατί όλοι ξέρουμε ότι το κοτόπουλο ψημένο (παρασκευασμένο...) θα έχει ΦΠΑ 23% ενώ ωμό 13% ...

Το σουβλάκι θα πάει στο 23% ...

Όπως και οι τυρόπιτες τα σάντουιτς κλπ 

Τα παραπάνω όμως ενδιαφέρουν τον "χύμα λαό"...

Δεν πιστεύω να φαντάζεστε ότι ο κα ΧΧΧΧΧΧ στην "συνάντηση εργασίας" που θα έχει με τον Υπουργό ΨΨΨΨΨΨΨΨΨ θα πάνε για σουβλάκια η για κοτόπουλο στα κάρβουνα...

Θα πάνε για το Sushi τους ...

Τί θα πληρώσουν όμως 13 % η 23%;;;

Βοηθήστε τους αναξιοπαθούντες...

Παράδειγμα Sushi ...

Sashimi: Μία λεπτή φέτα ωμού ψαριού που σερβίρεται σκέτη, χωρίς ρύζι ή λαχανικά. Τα καλύτερα και πιο συνηθισμένα είδη sashimi είναι ο τόνος και ο σολομός του Ειρηνικού και του Ατλαντικού Ωκεανού. 
  
http://antilogos-gr.blogspot.com/2011/08/sos-to-sushi.html

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Παρακαλούμε, μην δείτε την παρακάτω φωτογραφία, κινδυνεύετε να συλληφθείτε...


Παρακαλούμε, μην δείτε την παρακάτω φωτογραφία, κινδυνεύετε να συλληφθείτε... 



Παρακαλούνται οι αναγνώστες του blog μας να κλείσουν τα μάτια τους για να μην δουν την παραπάνω φωτογραφία της αφίσας που ...κάποιοι τεντιμπόηδες αλήτες νεαροί (οι οποίοι συνελήφθησαν πάραυτα από την Ελληνική Αστυνομία) την κολλούσαν σε τοίχους!! Το περιεχόμενο θεωρήθηκε από τα όργανα της τάξης προσβλητικό σε βάρος του πρωθυπουργού κ Αναγνώστου (συγνώμη κ. Παπανδρέου)! 


Συγχαρητήρια στα όργανα της τάξης που έδρασαν άμεσα κατά του κοινού εγκλήματος! 


http://online-pressblog.blogspot.com/2011/08/blog-post_847.html 
  
(το blog αναφέρεται σε περιστατικό σύλληψης δύο νεαρών στη Θεσσαλονίκη, από "Ζητάδες", επειδή κολλούσαν τη συκεκριμένη αφίσα ενώ τοιχοκολλούσαν αφίσες στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατίας).

Αριστούχοι δεν μπήκαν σε ΑΕΙ λόγω λάθους στο μηχανογραφικό!


Η αγωνία των μαθητών τελείωσε… Οι βάσεις ανακοινώθηκαν και οι επιτυχόντες ανυπομονούν να ξεκινήσουν την φοιτητική τους ζωή…

Οι εγγραφές τους σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε θα γίνουν από τις 12 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με αναλυτική εγκύκλιο.

Την ίδια ώρα, πολλοί ήταν οι υποψήφιοι, ανάμεσα τους και αριστούχοι που έμειναν φέτος εκτός ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς δεν οριστικοποίησαν τα μηχανογραφικά δελτία τους.

Φαίνεται πώς η φετινή διαδικασία με τα ηλεκτρονικά μηχανογραφικά μπέρδεψε πολλούς υποψηφίους, με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσουν τελικά όλα τα βήματα που χρειάζονταν για την οριστική κατάθεση του μηχανογραφικού τους. Χαρακτηριστική όπως αναφέρει το Βήμα, είναι η περίπτωσηυποψηφίου από το 2ο Λύκειο Λαμίας, ο οποίος ενώ αρίστευσε συγκεντρώνοντας 19.000 μόρια, δεν κατόρθωσε να εισαχθεί στην οδοντιατρική σχολή Θεσσαλονίκης που τον ενδιέφερε, παρότι η βάση της ήταν χαμηλότερη, και φυσικά ούτε και σε καμία άλλη σχολή.

Ο ίδιος, αλλά και άλλοι υποψήφιοι που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση, εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, καθώς, όπως λένε, αποτελεί ευθύνη του υπουργείου Παιδείας το γεγονός ότι δεν ελέγχθηκε επαρκώς η κατάθεση όλων των μηχανογραφικών.

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας, από την άλλη πλευρά, δηλώνουν ότι είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τους υποψήφιους για την κατάθεση του νέου ηλεκτρονικού μηχανογραφικού.


Πάντως, το υπουργείο εξετάζει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, που υπολογίζεται ότι αφορούν 50 με 60 άτομα, έτσι ώστε να αναζητηθούν νομικές λύσεις για την άρση του αδιεξόδου ή να ληφθεί μια πολιτική απόφαση που να αφορά τους συγκεκριμένους υποψηφίους.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Βόλος : Ανακύκλωση παπουτσιών και ρούχων


Μετά την ανακύκλωση πλαστικού, γυαλιού, χαρτιού και αλουμινίου, ήρθε η σειρά για τηνανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών. Το εγχείρημα θα ξεκινήσει από τον Βόλο, από τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Σε συνεργασία με ιδιωτική γερμανική εταιρεία που στην Ελλάδα δραστηριοποιείται εδώ και λίγους μήνες, ο Δήμος Βόλου θα διαθέσει θέσεις για 50 κάδους στον Βόλο και στη Νέα Ιωνία, οι οποίοι θα τοποθετηθούν δίπλα σε εκείνους της «παραδοσιακής» ανακύκλωσης.
Στους ψηλούς, μεταλλικούς, ορθογώνιους κάδους, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απορρίπτουν παλαιά ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη.

 Στη συνέχεια, το προσωπικό της εταιρείας θα συλλέγει το περιεχόμενο των κάδων, θα πραγματοποιεί μια πρώτη διαλογή και θα το αποστέλλει στο εξωτερικό.

Κλειστό το τμήμα Πειραιάς-Ομόνοια του ΗΣΑΠ το Σαββατοκύριακο 27-28 Αυγούστου

Διακοπή δρομολογίων ΗΣΑΠ στο τμήμα Πειραιάς - Ομόνοια, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Αυγούστου, λόγω των έργων ανακαίνισης της γραμμής ανακοίνωσε η ΟΑΣΑ.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και των ταξιδιωτών που μετακινούνται από και προς το λιμάνι του Πειραιά το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο, ο ΟΑΣΑ δομολογεί τη γραμμή Χ23 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ)- ΣΤΑΘ. ΟΜΟΝΟΙΑ».

20:02 Καμία αύξηση για τα επόμενα δύο χρόνια στον ιδιωτικό τομέα!

Μην μου πείτε ότι ελπίζατε σε αύξηση το επόμενο έτος; Ξεχάστε το! Ούτε ένα ευρώ αύξηση δεν «παίζει» για το 2011 και το 2012 στις περισσότερες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

Μπορεί στο Δημόσιο όσα χαθούν από τα επιδόματα να περάσουν στον βασικό μισθό των υπαλλήλων, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις εταιρίες, που σύμφωνα με τα αποτελέσματα της KPMG δεν θα γίνουν αυξήσεις για δύο χρόνια. Για μειώσεις το συζητάνε...

Σύμφωνα με την έρευνα μια στις δύο επιχειρήσεις (ποσοστό 49%) έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, ενώ για το 2012 η πρόβλεψη για μηδενική αύξηση ανέρχεται στο 25%.

 Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2011 το 49% των εταιρειών έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους, το 20% έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων, ενώ το υπόλοιπο 31% έδωσε αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων.

Η μέση αύξηση που δόθηκε για το σύνολο του δείγματος ήταν 1,2% (συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών αυξήσεων). Να σημειωθεί δε ότι το 13% των επιχειρήσεων έχει προχωρήσει σε μείωση των αποδοχών του προσωπικού το 2010 ή σκέφτεται να προχωρήσει φέτος.

Πάντως, εκτός από τις επιχειρήσεις που όντως αντιμετωπίζουν πρόβλημα, υπάρχουν και εκείνες (ελπίζουμε λίγες) που βρίσκουν «πάτημα» την κρίση, προκειμένου να μειώσουν τους μισθούς.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πέντε μετάλλια στην κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων


Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ελληνες κολυμβητές στο 3ο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων, στη Λίμα (Περού). Τις τελευταίες ημέρες στη συλλογή προστέθηκαν το χρυσό του Παναγιώτη Σαμιλίδη στα 50μ. προσθίως με 28.27, το ασημένιο τουΑνδρέα Βαζαίου στα 200μ. πεταλούδας με 1.59.27 και το χάλκινο του Κρίστιαν Γκολομέεβ στα 50μ. ελευθέρως με 22.80. Είχαν προηγηθεί το ασημένιο του Βαζαίου στα 200 μεικτής και το χάλκινο του Σαμιλίδη στα 100 προσθίως.
Η ομάδα 4Χ100 μεικτής (Αλέξανδρος Θεοχαρίδης, Σαμιλίδης, Βαζαίος, Γκολομέεβ), τερμάτισε 4η με 3.42.95 και ο Θεοχαρίδης 6ος στα 50 υπτίως με 26.41. Κατερρίφθησαν τρία πανελλήνια ρεκόρ εφήβων. Στα 4Χ100 μεικτής, στα 50 ελευθέρως, στα οποία ο Γκολομέεβ στον ημιτελικό σημείωσε επίδοση 22.69, και στα 200 μεικτής από τον Βαζαίο με 2.01.64. Οι κολυμβητές, που πήραν μετάλλιο προκρίθηκαν για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012.
Η Ελλάς με 1 χρυσό, 2 ασημένια, 2 χάλκινα πήρε την 9η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Την ξεπέρασαν οι ΗΠΑ 11-8-3, Ιαπωνία 7-9-3, Καναδάς 4-5-5, Ιταλία 2-6-5, Αυστραλία 4-1-3, Ουκρανία 4-1-2, Μ. Βρετανία 2-2-3 και Ισπανία 2-1-3.
Το μοναδικό, έως πριν από την εφετινή διοργάνωση, μετάλλιο (ασημένιο) για την Ελλάδα, είχε κατακτήσει η Κέλυ Αραούζου το 2008 στο Μεξικό, στα 1500μ. ελευθέρως.

Αναβαθμίζεται το Σούνιο με 1,65 εκατ. ευρώ



Το Σούνιο, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, ιερό του Ποσειδώνα και φρούριο για τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων του Σαρωνικού κατά την αρχαιότητα και σήμερα ένας τόπος με μεγάλη επισκεψιμότητα αναβαθμίζεται στο σύνολό του. Χάρη στο πρόγραμμα με το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, τα μνημεία του προστατεύονται και αναδεικνύονται ενώ ιδιαίτερα μέτρα λαμβάνονται για την καλύτερη πρόσβαση και περιήγηση των επισκεπτών στο χώρο. Συγκεκριμένα:
Δημιουργούνται ελεγχόμενες διαδρομές για τους επισκέπτες (κύριες και δευτερεύουσες) και στάσεις για ενημέρωση και ανάπαυση.
Τα μνημεία οριοθετούνται με κατάλληλες περιφράξεις ενώ τοποθετούνται ενημερωτικές πινακίδες.
Φυλάκια θα τοποθετηθούν στο ιερό του Ποσειδώνος και στο ιερό της Αθηνάς ενώ θα γίνει νέα περίφραξη του ιερού της Αθηνάς Σουνιάδος.
Σωστικές και αναστηλωτικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο αρχαίο τείχος, το οποίο αντιμετωπίζεται χρόνια προβλήματα και θα απομακρυνθεί μία παλιά αποθήκη, που είναι προσκτισμένη σ' αυτό .. Όλα τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη εξάλλου θα καταγραφούν και θα διευθετηθούν.
Δημιουργείται επίσης, δυνατότητα πρόσβασης για ΑμΕΑ από το επίπεδο αποβίβασης από το αυτοκίνητο, κατά μήκος του υπάρχοντος πλακόστρωτου προς το ιερό Ποσειδώνος και ως το σημείο, που το επιτρέπει η μορφολογία του εδάφους, ώστε να εξασφαλίζεται αμεσότερη θέαση προς το ναό και τα άλλα μνημεία. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία στάσης με ενημερωτική πινακίδα ειδικά για ΑμΕΑ καθώς και η έκδοση φυλλαδίου και σε μορφή Braille.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος μάλιστα, που επισκέφθηκε χθες τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου για να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην έμφαση, που πρέπει να δοθεί πλέον στην Αττική για την προσέλκυση επισκεπτών. «Η Αττική είναι ένας χώρος, τον οποίο ο κόσμος θέλει να επισκεφθεί. Και το Σούνιο και η Ακρόπολη είναι προορισμοί, τους οποίους πρέπει να αναδείξουμε πολύ περισσότερο», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός. Διότι, όπως διευκρίνισε, η Αττική δεν έχει μερίδιο στην φετινή αύξηση κατά 13% στην τουριστική κίνηση, κάτι για το οποίο ευθύνονται, κατά τον ίδιο, τα επεισόδια που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μπορεί κανείς να τους πιστέψει;


Από το περίφημο προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν», του κ. Παπανδρέου, η χώρα οδηγήθηκε σιδεροδέσμια στην προκρούστειο κλίνη της Τρόικας.
Από το «δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα» του τέως υπουργού Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, οι Ελληνες μετρούν πλειάδα φορομπηχτικών νόμων, καθώς και ένα γενναίο μαχαίρι στα εισοδήματά τους.
Τώρα, προτού καλά καλά κλείσουν δύο μήνες από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας, και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Βενιζέλος, εμμέσως πλην σαφέστατα προαναγγέλλει νέα μέτρα λιτότητας.

Δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από την «κυβέρνηση των Μνημονίων», η οποία συστηματικά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή ράβει νέα, στενότερα κουστούμια για λογαριασμό τους.
Αλλωστε, δύο χρόνια από τη στιγμή που η ίδια έβαλε τη χώρα στο γύψο της φτώχειας και της υπανάπτυξης, οι λανθασμένες πολιτικές της αντί να μειώνουν το οικονομικό πρόβλημα, το διογκώνουν.

Χθες, ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε ότι η ύφεση το 2011 θα ανέλθει στο 4,5%. Ωστόσο, ο σχεδιασμός του Μεσοπρόθεσμου έγινε με βάση το 3,5%-3,9%. Και το χειρότερο. Το πρώτο εξάμηνο του έτους το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε στο 7,5%. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποκτήσει μαγικές ικανότητες ο κύριος αντιπρόεδρος, για να το περιορίσει στο 1,5% το β’ εξάμηνο.

Στο μεταξύ, η έkτη δόση του δανείου, που επρόκειτο να δοθεί τον Σεπτέμβριο, μετατίθεται, και τουλάχιστον τρεις χώρες της Ε.Ε. ζητούν «εμπράγματες εγγυήσεις» για να δώσουν χρήματα. Κι όμως, τη στιγμή που υπάρχουν κυβερνητικές διαρροές ότι χρειάζονται νέα μέτρα, ύψους 4-5 δισ. ευρώ, πέραν αυτών του Μεσοπρόθεσμου, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι «δεν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα» που να
επιβαρύνουν τα μεσαία και μικρά εισοδήματα.

Μπορεί κανείς να τον πιστέψει; 

«Μακεδονία» για τη Μέρκελ τα Σκόπια


«Μακεδονία» αποκάλεσε για ακόμη μία φορά (είχε κάνει το ίδιο και το 2007 στην Αθήνα, παρουσία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή) η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τα Σκόπια, αυτή τη φορά σε συνέντευξή της σε κροατικό κανάλι.

Η Μέρκελ μίλησε στον πρώτο σταθμό της περιοδείας της στα Βαλκάνια, την Κροατία, για τη σταθερότητα στην περιοχή και τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργασθεί με το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει κυβέρνηση, και η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σύντομα- αλλά, εάν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν δυσκολίες, δεν θα αφαιρέσουμε την προοπτική ένταξης από άλλες χώρες».

Η Γερμανία έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», αν και ευρωπαίος εταίρος και σύμμαχος του ΝΑΤΟ της Ελλάδας…

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

10:30 Χορεύοντας στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου


Μία παράσταση χορού στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου διοργανώνεται με πρωτοβουλία Εργαστηρίου Χορού και Εικαστικής Τέχνης «Χώρος».

Οι «Χορευτικές μινιατούρες» θα δώσουν την παράσταση την Τρίτη 23 Αυγούστου και προσφέρεται δωρεάν στο κοινό.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΕΑΜ «Καλοκαίρι του 2011»  για τηναναβάθμιση της ιστορικής περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Ανάρπαστες οι ελληνικές γούνες στα... Αραβικά Εμιράτα!


Μπορεί να το λέμε ως έκφραση για κάποιον με ιδιαίτερες ικανότητες στο εμπόριο ή με εξαιρετικές πειστικές ικανότητες (του στυλ «αυτός πουλάει ακόμη και πάγο στους Εσκιμώους») αλλά όταν… μπαίνει στη μέση το διαβόητο ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, όλα γίνονται!

Όπως πχ. να πουλήσει γούνες στους… Άραβες, και μάλιστα κατά χιλιάδες! Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», οι γουναράδες της Καστοριάς και της Σιάτιστας κατάφεραν µέσα σε µία δεκαετία να καταστήσουν τα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα ως το δυναµικότερο κέντρο της εµπορικής τους δράσης!

Σε τι χρειάζονται οι Άραβες τις γούνες σε μία χώρα που ο χειμώνας φθάνει με το ζόρι τους 15ο C; Δεν τις χρησιμοποιούν οι ίδιοι αλλά τα Εμιράτα συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από τις πρώην σοβιετικές χώρες, µε τη συντριπτική τους πλειονότητα να προέρχεται από τη Ρωσία, και µάλιστα από τα υψηλά αµειβόµενα κοινωνικά στρώµατα που εκτιμούν δεόντως την καλή ποιότητα των φημισμένων αυτών ελληνικών προϊόντων!

Η ανάκαμψη, μάλιστα, της οικονοµίας του Περσικού Κόλπου έφερε την εκ νέου αύξηση των πωλήσεων γούνας στα ΗΑΕ κατά 21% για το α ΄ πεντάµηνο του 2011! 

Φθάνει μέχρι τα 70 εκ. ευρώ ο ετήσιος τζίρος!

Η πορεία της ελληνικής γούνας στα Εµιράτα είναι εντυπωσιακή, καθώς ξεκινά το 2002 µε τζίρο 20,9 εκατ. ευρώ για να κορυφωθεί το 2008 σχεδόν στα 70 εκατ. ευρώ!

Ενδεικτικό της δυναμικής της εν λόγω αγοράς είναι ότι οι εξαγωγές της ελληνικής γούνας την τελευταία δεκαετία αυξήθηκαν ιλιγγιωδώς στα Εµιράτα, εκτοπίζοντας από τη λίστα των καλύτερων αγορών τους παραδοσιακούς πελάτες του κλάδου (Γερµανία, Γαλλία, κτλ.), φτάνοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Ρωσία!

Ήδη σχεδόν 150 εμπορικές επιχειρήσεις γούνας ελληνικών συμφερόντων λειτουργούν στον Περσικό Κόλπο.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Υπερφάρμακο εξολοθρεύει το ΑIDS!


Απίστευτο! Επιστήμονες του MIT  πιστεύουν ότι ανακάλυψαν  ένα υπερφάρμακο το οποίο εξολοθρεύει σχεδόν όλους τους ιούς σκορπώντας ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από την εν λόγω ασθένεια.

Το ονόμασαν DRACO, και αυτό οδηγεί τα μολυσμένα από ιούς κύτταρα στην αυτοκαταστροφή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής πειράματα που δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση «PLoS ONE», το DRACO είναι αποτελεσματικό ενάντια σε ρινοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, ενάντια στον ιό της γρίπης, στον ιό της πολιομυελίτιδας, στον ιό του δάγκειου πυρετού ακόμη και ενάντια στον ιό HIV του AIDS.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η σούπερ αντι-ιική θεραπεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε μια δεκαετία.

Όπως ανέφερε ο δρ Μάικ Ράιντερ, επικεφαλής της μελέτης σχετικά με το νέο υπερ-φάρμακο «είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κάποιοι ιοί τους οποίους δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε με το DRACO, ωστόσο δεν τους έχουμε εντοπίσει ακόμη. Η ανακάλυψη των αντιβιοτικών έφερε επανάσταση στη θεραπεία των βακτηριακών λοιμώξεων και εμείς ελπίζουμε ότι η δική μας θεραπεία θα φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων».

Όταν ένας ιός μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό καταλαμβάνει τους εσωτερικούς μηχανισμούς του προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει αντίγραφα του εαυτού του και να πολλαπλασιαστεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δημιουργεί μακριές αλυσίδες RNA, οι οποίες εντοπίζονται μόνο στα μολυσμένα κύτταρα και όχι στα υγιή.

Τα ανθρώπινα κύτταρα συνήθως αντιδρούν σε αυτήν την επίθεση. Ωστόσο πολλοί ιοί καταφέρνουν να ξεγελάσουν τα ανθρώπινα κύτταρα και να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.

Σε πειράματα στο εργαστήριο το DRACO εξολόθρευσε 15 διαφορετικούς ιούς, συμπεριλαμβανομένων ιών που προκαλούν κοινό κρυολόγημα καθώς και δύο στελέχη του ιού της γρίπης.

Όταν το φάρμακο χορηγήθηκε σε ποντίκια με γρίπη τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πέθαιναν, έσωσε τη ζωή τους.

Ο δρ Ράιντερ τονίζει ότι η θεραπεία έχει τόσο ταχεία δράση ώστε εάν ληφθεί εγκαίρως μπορεί να εξαφανίσει αμέσως τα συμπτώματα της λοίμωξης. Προκαταρκτικά τεστ δείχνουν επίσης ότι μπορεί να δράσει και προληπτικά.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Επιτέλους νίκη για τον Ολυμπιακό


Επικράτησε 1-0 της Γαλατάσαραϊ

Δεν είναι η νίκη απέναντι στη δυνατότερη αντίπαλο που αντιμετώπισε στα φιλικά προετοιμασίας, αλλά η εμφάνισή του. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Γαλατάσαραϊ στο ματς-πρόβα για το Champions League, χάρη στην εξαιρετική του αμυντική λειτουργία. Φέισα και Μοντέστο στα χαφ δεν άφησαν τους Τούρκους να απειλήσουν, ουσιαστικά, ενώ Φουστέρ και Μιραλάς ήταν σε «τρελά» κέφια, με τον Βέλγο να χρίζεται σκόρερ μόλις στο 1ο λεπτό. Τραυματίας αποχώρησε ο Ριέρα.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε από το πρώτο λεπτό με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και το έδειξε. Ο Φουστέρ είδε την κάθετη κίνηση που έκανε ο Μιραλάς, ο Ισπανός του πάσαρε σωστά την μπάλα και ο Βέλγος έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει. Ο Μιραλάς «τελείωσε» την φάση άψογα, πλασάροντας τον Μουσλέρα και άκουσε τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο να τον αποθεώνει.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά και σωστά. Η Γαλατά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους αφού οι παίκτες του Βαλβέρδε έκλειναν σωστά τις τρύπες. Η πρώτη υποψία φάσης για τους Τούρκους έγινε στο 15’ από εκτέλεση φάουλ και αδύναμη κεφαλιά του Σερβέτ, η οποία δεν ανησύχησε τον Κοστάνσο. Οι Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 24’ αλλά το πλάσε του Πάντελιτς, έδιωξε σε κόρνερ ο Μουσλέρα.

Οι ποδοσφαιριστές του Τερίμ έδειξαν να συνέρχονται μετά το μισάωρο και βρήκαν χώρο κυρίως από τα άκρα. Φέισα και Μοντέστο άλλωστε δεν επέτρεψαν με την απόδοση τους να γίνει κάτι από τον χώρο του κέντρου. Κάπως έτσι, στο 33’,ο Καζίμ βρέθηκε στο δεξί άκρο όπως επιτίθεται η Γαλατά έδωσε με την μία την μπάλα στον Μπάρος αλλά ο Κοστάνσο αντέδρασε σωστά και απέκρουσε με το πόδι. Ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία πριν λήξει το πρώτο μέρος, αλλά η λόμπα του Μιραλάς έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μπήκαν με όρεξη. Έπαιζαν δυνατά και αποφασιστικά και κάποιες φορές με περισσότερο πάθος από ότι άρμοζε σε ένα φιλικό. Μάλιστα, ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ζαν στο Μιραλάς στάθηκε αφορμή να ξεσπάσει μια μικρή σύρραξη τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και στους πάγκους με τον Φατίχ Τερίμ και τον Τάσο Μητρόπουλο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε όμως επενέβη σαν πυροσβέστης και τελείωσαν όλα για να ξεκινήσει και πάλι το ματς έπειτα από επτά λεπτά. Στο 69’, ο Ριέρα λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Μουσλέρα αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς κατέληξε λίγο άουτ.

Οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του αγώνα αλλά το θέμα είναι πως η εμφάνιση του Ολυμπιακού έπεισε τους φίλους του, οι οποίοι στο τέλος του ματς καταχειροκρότησαν τους παίκτες, πως θα είναι πανέτοιμος για την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και το Champions League.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Κέβιν Μιραλάς.

Πηγή: sport-fm.gr

Gay και ο "Εζέλ" Kenan İmirzalıoğlu ;;;

Ε, όχι! Αυτό δεν θα το αντέξουν οι Ελληνίδες θαυμάστριές του!


Οι οποίες είναι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ίσως και εκατομμύρια. Ναι, έτσι είναι. Δεν πά΄να διαμαρτύρονται πολλοί για το γεγονός ότι το "Εζέλ" προβάλλει την Τουρκοκρατούμενη Κύπρο; Το σήριαλ πουλάει τρελά και πουλάει εξαιτίας του Κενάν Ιμιρζαλίογλου, που είναι η φαντασίωση όλων των Ελληνίδων (όσες δεν το παραδέχονται, σας λένε ψέμματα ! Μια επίσκεψη στο facebook του 37χρονου Τούρκου γόη θα σας πείσει! ).
Τα Τουρκικά κουτσομπολίστικα περιοδικά πάντως,..
 τον βάφτισαν και αυτόν ομοφυλόφιλο, με ερωτηματικά πάντως. Μάλλον τον ζηλεύουν οι γείτονες.

Η αλήθεια είναι ότι "τα έχει" με το μοντέλο Özge Akbulut και ενοχλείται όταν τον κυνηγούν οι Τούρκοι παπαράτσι, όπως στην πρόσφατη φωτογραφία του, την οποία τράβηξαν όταν πήγε για φαγητό με την αγαπημένη του στα Θεραπειά. Η λεζάντα λέει "φτάνει πιά, ντροπή"

Μια ακόμη φωτογραφία με την  Οζγκέ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

9 ΜΚΟ στην υπηρεσία Καμίνη για ρουσφέτια!

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σέρνει πρώτος τον χορό των αδιαφανών προσλήψεων μέσω των ΜΚΟ, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά σήμερα η «δημοκρατία». Μπορεί στην Περιφέρεια Αττικής και σε άλλες περιοχές οι σχετικές προτάσεις να βρίσκονται σε εκκρεμότητα και να μην έχουν εγκριθεί ακόμη, ο Δήμος Αθηναίων όμως έσπευσε ήδη να υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με εννέα
ΜΚΟ!

Διαπιστώνεται δηλαδή ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει κιόλας επικεντρωθεί με περισσή φροντίδα στα προγράμματα πεντάμηνων συμβάσεων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τη «δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο», που όμως καταγγέλλονται ως μηχανισμοί ρουσφετολογικών προσλήψεων. Και ο κ. Καμίνης, που δεν παρέλειπε να καταδικάζει τις τακτικές δουλείας και υποβάθμισης των εργαζομένων με συμβάσεις ή με προγράμματα stage, σήμερα βλέπει να ισχύει για τον εαυτό του το «δάσκαλε, που δίδασκες...».

Οι εννέα ΜΚΟ είναι οι εξής:

- Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας ΑΘΗΝΑ. Ιδρύθηκε το 2005 και εκπροσωπείται από την Αθηνά Πασσίου.

- ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Ιδρύθηκε το 2004 και εκπροσωπείται από τον Σταύρο Μηλιώνη.

- Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού - ΚΜΟΠ. Ιδρύθηκε το 1977 και εκπροσωπείται από την Αντωνία Τόρρενς.

- ΚΛΙΜΑΚΑ - Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου. Ιδρύθηκε το 2000 και εκπροσωπείται από τον Κυριάκο Κατσαδώρο.

- ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ - EQUAL SOCIETY. Ιδρύθηκε το 2010 και εκπροσωπείται από τον Σπυρίδωνα Φρεμεντίτη.

- Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων ΕΔΡΑ. Ιδρύθηκε το 2001 και εκπροσωπείται από τη Μαρία Κερασόγλου.

- ΜΚΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ. Ιδρύθηκε το 2001 και εκπροσωπείται από τον Βασίλη Τακτικό.

- ΜΚΟ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΣ. Ιδρύθηκε το 2008 και εκπροσωπείται από τον Χρήστο Δάμπαση.

- ΜΚΟ PRAKSIS - Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας. Ιδρύθηκε το 2004 και εκπροσωπείται από τον Αντύπα Τζανέτο.

Σύμφωνα με γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις, οι περισσότερες από τις ΜΚΟ αυτές είναι «πράσινης» (με την έννοια της φιλοΠΑΣΟΚ) απόχρωσης, ενώ κάποιες άλλες έχουν «αριστερό» χρώμα, ανάλογο με τον χώρο από τον οποίο προέρχεται ο κ. Καμίνης.

Ετσι, έναντι των μάλλον καλοπληρωμένων συμβασιούχων έργου των προηγούμενων ετών, η δημοτική αρχή Καμίνη επιλέγει να δημιουργήσει γενιά ολόκληρη πληβείων συμβασιούχων και δουλοπάροικων με 440 ευρώ. Και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν αξιοκρατικά κριτήρια για όσους απασχοληθούν στα προγράμματα αυτά, η πραγματικότητα είναι πως η επιλογή θα γίνει από τους φορείς, δηλαδή από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Διασταυρωμένες πληροφορίες της «δημοκρατίας» αναφέρουν, μάλιστα, ότι το παζάρι έχει ήδη αρχίσει και οι λίστες πηγαινοέρχονται μεταξύ δημαρχείου και ΜΚΟ.

Εν τω μεταξύ, έντρομα παρακολουθούν τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αθηναίων τις επιλογές της δημοτικής αρχής, οι οποίες επιτρέπουν σε συγκεκριμένες ΜΚΟ να διεμβολίσουν τις υπηρεσίες τους, με απώτερο βεβαίως σκοπό το κέρδος.


Βασίλης Θασίτης

Πηγή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Το ΔΝΤ «ψαλίδισε» και το προσκύνημα στην Παναγία!


Εκτός από τις περικοπές στους μισθούς, τα επιδόματα και τις συντάξεις, το ΔΝΤ «ψαλίδισε» ΚΑΙ το προσκύνημα των πιστών στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Τι κι αν έφτασε ο ΔεκαπενταύγουστοςΟι πιστοί που θα τιμήσουν την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είναι πιο λίγοι από κάθε άλλη χρονιά!

Πολλά δωμάτια παραμένουν ακόμα κενά, με τους ξενοδόχους να ελπίζουν σε ένα θαύμα μέρες που΄ναι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», παρά τη μείωση των τιμών, οι κρατήσεις είναι μειωμένες κατά 12%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως στο Βέρμιο Ημαθίας), η πτώση αγγίζει μέχρι και το 40%!

Χαρακτηριστικό είναι πως στην Τήνο –το νησί της Μεγαλόχαρης-, ο αριθμός των κρατήσεων είναιαπογοητευτικός. Παρόλο που οι επισκέπτες θα βρεθούν κατά εκατοντάδες ανήμερα της Παναγίας στο νησί, το προσκύνημα τους θα είναι αυθημερόν και για οικονομικούς λόγους δεν θα επιλέξουν να μείνουν σε κάποιο ξενοδοχείο. Η πτώση των κρατήσεων αγγίζει το 12% και αυτό συμβαίνει γιατρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ίδιο το σκηνικό και στην Πάτμο. Το «Νησί της Αποκάλυψης» είναι αρκετά μουδιασμένο φέτος, καθώς ο αριθμός των κρατήσεων είναι μειωμένος κατά 25%.Τι κι αν παλιά ακόμα και για να πιεις τον καφέ σου έπρεπε να κλείσεις ρεζερβέ; Τώρα οποιοσδήποτε αποφασίσει να πάει στο νησί έστω και την τελευταία στιγμή, θα βρει σίγουρα δωμάτιο.

Καλύτερα, φαίνεται πως είναι τα πράγματα για την Πάρο. Αν και ακόμα υπάρχουν κενά δωμάτια, οι τοπικοί ξενοδόχοι δηλώνουν σχετικά ικανοποιημένοι, μιας και ο Αύγουστος σε σύγκριση με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, τους πάει καλά. Με τους περισσότερους επισκέπτες τους να είναι Έλληνες, οιξενοδόχοι εμφανίζονται αισιόδοξοι πως ίσως ο Σεπτέμβρης τους ανταμείψει.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

"ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ FACEBOOK ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ"

Την καταστροφή του Facebook από προσώπου... Ίντερνετ προαναγγέλουν τα μέλη της οργάνωσης χάκερ με την ονομασία «Ανώνυμοι», που ευθύνονται για τις πιο θεαματικές επιθέσεις στο διαδίκτυο των τελευταίων μηνών. Με βίντεο που ανήρτησαν στο YouTube, οι «Ανώνυμοι»δηλώνουν ότι θα ξεκινήσουν την επίθεσή τους στο...
Facebook στις 5 Νοεμβρίου: «Το μέσο επικοινωνίας που όλοι λατρεύετε τόσο πολύ, θα καταστραφεί», αναφέρουν στο μήνυμά τους. Οι χάκερ ισχυρίζονται ότι το Facebook δίνει πληροφορίες στις κυβερνητικές υπηρεσίες «για να κατασκοπεύουν τους χρήστες». «Αν είστε ακτιβιστής ή ένας απλός πολίτης που θέλει να προστατεύσει την ελευθερία της πληροφορίας, τότε συντονιστείτε μαζί μας και σκοτώστε το Facebook για να προστατεύσετε τη δική σας ιδιωτικότητα».

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Ανοιχτό το Μουσείο της Ακρόπολης στην Πανσέληνο!


Ανοιχτό θα είναι το Μουσείο της Ακρόπολης έως τα μεσάνυχτα, το ερχόμενο Σάββατο στις 13/08, προκειμένου οι ρομαντικοί κυρίως επισκέπτες του να  περιηγηθούν στην Αίθουσα του Παρθενώνα και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Οι Αρχαιολόγοι - Φροντιστές θα παρουσιάζουν στους επισκέπτες τις δοξασίες των αρχαίων για τη Σελήνη και τη μαγική της επιρροή στη ζωή των ανθρώπων.

Η είσοδος στο Μουσείο από τις 9 μ.μ. ως τα μεσάνυχτα θα είναι ελεύθερη.

Παρωδία! Παραμένουν τελικά στη Σούπερ Λίγκα Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα



Την παραμονή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Σούπερ Λίγκα με αφαίρεση βαθμών
αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ανατρέποντας απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας.
Η αφαίρεση βαθμών για τους Βολιώτες σημαίνει αυτόματα και αποκλεισμός από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα και συγκεκριμένα από το Europa League.
Παραμένουν πάντως οι ποινές στα φυσικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη.
Αναλυτικά η απόφαση:
«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της διάσκεψη για τις υποθέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, της ΠΑΕ Καβάλα, του κ. Αχιλλέα Μπέου και του κ. Χρυσόστομου Ψωμιάδη, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΥΛΟΥ-ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ
Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ και με την υπ΄αριθμ.179/10-8-2011 απόφασή της:
1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.
2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ την ποινή αφαίρεσης δέκα (-10) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.
Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου.
ΥΠΟΘΕΣΗ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ
Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ και του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ και με την υπ΄αριθμ. 180/10-8-2011 απόφασή της:
1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ κατά της υπ΄αριθμ. 205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.
2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ κατά της υπ΄αριθμ.205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ την ποινή αφαίρεσης οκτώ (-8) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.
Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου».

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη νέα επικίνδυνη τρέλα στα Μάλια της Κρήτης


Η νέα πολύ επικίνδυνη τρέλα των τουριστών στα Μάλια της Κρήτης έβγαλε στους δρόμους τον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος έσπευσε στο τουριστικό θέρετρο για να μπει ένα «φρένο» στην κατάσταση.

Οι τουρίστες εισπνέουν αμπούλες με οξείδιο του αζώτου (αέριο που χρησιμοποιείται στα οδοντιατρικά ιατρεία και  σε χειρουργικές επεμβάσεις), που σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό.  Ανεγκέφαλοι τουρίστες βάζουν το οξείδιο του αζώτου σε μπαλόνια, εισπνέουν το αέριο και μέσα σε λίγα λεπτά βγαίνουν εκτός εαυτού, μετατρέποντας σε ρινγκ τους δρόμους των Μαλίων.

Ο εισαγγελέας εισέβαλε σε μπαρ και κλαμπ και έκανε αυστηρότατες συστάσεις. Μόνο σε πέντε καταστήματα που έκαναν έλεγχο οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 1362 αμπούλες, τις οποίες οι τουρίστες ήταν έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσουν με απρόβλεπτες συνέπειες. Μετά την πρώτη ενημέρωση, ήρθαν και χειροπέδες για τους υπεύθυνους των νυχτερινών κέντρων...